Het gezin Stege-Wilbrink

Het gezin Stege-Wilbrink

Geert (Gerhardus) Stege is de jongste van het gezin Stege-Börger en is nog vrijgezel als zijn moeder in 1892 bij hem komt wonen. Hij is schoenmaker van beroep en woont in een dubbelpand langs het Winschoterdiep. Daar wonen ze jaren met hun beiden totdat Geert in 1900 met Truda Wilbrink trouwt.
Na hun huwelijk trekt niet alleen zijn kersverse vrouw bij Geert in, maar komt ook zijn schoonmoeder bij hen wonen en dus woont het jonge paar met beider moeders onder één dak.

Amper een jaar later krijgen Geert en Truda een zoon die ze volgens traditie naar grootvader noemen. Doordat zijn 2 oma’s bij het gezin inwonen wordt zoon Bernard in zijn eerste levensjaren niet alleen door zijn moeder maar ook door zijn oma’s opgevoed. In 1904 raakt Truda opnieuw in verwachting en zet ze in november dat jaar haar tweede zoon Andries op de wereld. Andries is naar zijn grootvader van moeders zijde vernoemd, maar de moeder van Truda heeft dat helaas niet meer mee mogen maken. Ze overlijdt al in april, als Truda nog maar net weet dat ze zwanger is.  Ook de moeder van Geert overlijdt voordat Andries het levenslicht aanschouwt.  Johanna Börger sterft namelijk twee weken voordat Andries wordt geboren.

Bidprentje van Johanna Börger
Deel dit bericht met anderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.