Welkom

Welkom

Welkom op deze website waar de geschiedenis van de Groningse familie Stege en Stegman wordt beschreven. Er is ook een Overijsselse tak, maar deze is niet gerelateerd aan de Groningse en daarom heb ik de geschiedenis van deze tak niet op deze website opgenomen.

Lees dit artikel eerst als leeswijzer.

Andries Stege, Geertruida Wilbrink en Bernard Stege

Op de foto op de startpagina en hierboven is Geertruida Wilbrink met haar twee zonen Bernard (rechts) en Andries Stege te zien. Geertruida was getrouwd met schoenmaker Geert Stege. Over dit gezin kun je, net als over veel andere familieleden en hun gezinnen, lezen over de gebeurtenissen die ze tijdens hun leven beleefden. Soms zijn het blijde momenten, maar vaak zijn het minder plezierige gebeurtenissen .

Ben je vooral geïnteresseerd in de namen van personen uit mijn database dan kun je het beste voor persoonsindex in het menu personen boven aan de website kiezen.

Het is natuurlijk veel leuker om meer over de achtergrond van de familie te weten te komen. Je kunt dat doen door de artikelen te lezen. Daarbij kun je ook een reactie achterlaten. Bijvoorbeeld omdat je een vraag of aanvullende informatie hebt, of omdat je gewoon wil laten weten wat je van het artikel vindt.

Wil je het verhaal in de tijdlijn lezen dan kun je in het topmenu kiezen voor tijdlijn. Begin met de hoofdlijn. Van daaruit word je ook doorgeleidt naar de jongere lijnen.

Weet je niet precies waar je zelf precies in de omvangrijke stamboom past, dan kun je dat eenvoudig op het gezinsoverzicht met afstammelingen opzoeken. Daarvoor moet je de meisjesnaam van je moeder of oma weten.

Als je een artikel opent komt er rechts een extra venster in beeld. Daarin vind je onder andere een woordwolk (tags). Daarin zie je onderwerpen waarover je artikelen kunt lezen. Hoe groter het woord, hoe meer er over te lezen valt.

Tenslotte kun je ook nog in de gepubliceerde collecties bladeren. Kies daarvoor boven in het menu voor collecties. Er zijn scans van onder andere akten, bidprentjes en foto’s beschikbaar.

Heb je een vraag of wil je mij een berichtje sturen, dan kan dat via het menu contact (rechtsboven). Daar vind je ook het gastenboek. Ik vind het leuk als je daar een berichtje achterlaat.

Ik wens je heel veel leesplezier.

Deel dit bericht met anderen

One Reply to “Welkom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.